lauantai 3. tammikuuta 2015

Tekopostaus: Yhdeksänhännän helvetti


Seuraavaksi postaus Ranin yhdeksästähännästä. (Ja kissa, joka pesiytyi karvaan ;A;) Olen kerran jo tehnytkin hännät, Soushi asuun. Olisin voinut värjätä ne ja säästää paaaljon rahaa.. Mutta halusin tehdä paremmasta karvasta nämä hännät (koska kisa-asu), sillä edellinen oli kovin 'nuhruista' ja kiiltävää. Todella epäaitoa.. joten tällä kertaa halusin todellakin panostaa laatuun.



Joten tilasin englannista karvaa! Hinnaksi noille tuli vaatimattomat 93euroa, joista puolet melkee meni postimaksuihin. :D Mutta karva on ihan laadukasta, etenkin tuo valkoinen.. ah, aion ehdottomasti tilata sitä lisää ja tehdä uuden hännän Momijille. Ja kenties jtn muutakin eiku. Kellertävä karva sen sijaan oli eri sävyistä kuin itse kuvassa, joten jouduinkin sitä värjäämään. Sekin olisi voinut olla pitempää, mutta noh.. ihana pehmeää se ainakin on.



Mittasin aika tarkkaan häntien mitat ja karva riitti juuri ja juuri. Jälkikäteen ajatellen, olisi pitänyt tehdä vielä pitemmät. Karva oli kuitenkin sen verran hintavaa, että tyydyin n. metrin pituisiin häntiin. Ompelin siis ensin keltaiset ja valkoiset palat yhteen. (=olohuone oli karvameri)






Jotta valkoisen ja keltaisen liitos kohta (ja väärän väri) ei erottuisi niin hyvin, maalasin hännät peiteväreillä. Samalla niihin tuli kiva 'sävy' vivahde. Häntien kuivuttua harjasin karstalla karvan suoraksi ja siistiksi. 

Sitten tottakai ompelin hännät ja käänsin ympäri. Se oli kamalaa hommaa, sanompahan vain. Todella työlästä. Oli mennä järki. Melkein olisi päässyt helpomalla, jos olisi käsin ommellut heh. Niin pirun paksua ja ompelukoneeni olikin tuossa vaiheessa hajoamispisteessä. Noh silti sain ne ommeltua, ihme ja kumma.


Auto ois kiva.


 Täytin hännät styroksipalloilla, koska ne ovat kevyempiä kuin vanu. Voin kuitenkin sanoa, että noita pikku palleroita oli sitten siellä täällä kämppää. :D Mutta kevyitä ja hauskojahan ne, jäi vielä ylikin. Tuollainen iso pussukka maksoi 13euroa. Edullisempaakin kuin vanu. Suosittelen.



Tähän väliin epämääräiset tuki viritelmäni haha, eli kiinnitin vyöhön pahvinpalaisen johon kuumaliimasin ja teippasin kepit, joiden varoissa hännät ovat. Kepit osottautuivat kuitenkin hieman heikoiksi ja jouduin jälkeenpäin lisäämään paksua rautalankaa. :D Eli suosittelen tekemään ihan paksusta rautalangasta tuet.. tai putkesta tai leveästä rautalangasta taaai.. paksuimmista kukkakepeistä??? En tiedä.

Toisin sanoen älkää ottako mun tavasta mallia, netissä on hyviä tutoriaaleja *köh* ..ai mikä jälkiviisaus. (oikeesti en vaan päässyt ostamaan haluamaani materiaalia, koska perkele, oispa auto)



Sitten liimasinkin jo hännät kiinni vyöhön. Muodoltaan ne olivat kovin... häröt, joten siitäkin syystä lisäsin rautalangat, jotta häntiin tulisi hieman muotoa.


..Ja jotta ne eivät olisi niin härön muotoiset, hiuslakalla muotoilin kärjen suipoksi.



 Tadaa, valmiit hännät. Hieman vänkyräthän (nuo rypyt ärsyttää ihan liikaa) ne ovat, sillä jouduin tosiaan jälkikäteen liittämään rautalangat, joten.. iihan ei mennyt nappiin näiden muoto :D Ensikerralla (jota toivonmukaan ei tule) teen luultavammin muoviputkista hännät ..tai paksusta, leveästä rautalangasta. Tosin rautalangan käsittely ei ole mitään mukavaa puuhaa, etenkin kun sen katkisaamiseen ei mun pihdit meinanneet riittää..


Hännän ja vyön liitoskohdan peitin vielä karvalla. Lisänä on myös toinen vyö, joka tukee häntiä, kun ne ovat selässä (ettei valahda ihan alas.. Niiden kun pitäisi olla ryhdikkäästi..??? hännät ovat aika painavat, vaikka ''kevyempää'' materiaalia käytinkin, kuin edellisissä..) Saa nähdä miten saan vyön piilotettua asun alle nätisti. :D Tai miltä ylipäätään näyttää hännät sitten tositoimissa.. uguu? Bäkkärissä pähkäilen tätä ongelmaa heh. Reiät selkään ja toivotaan parasta.

Ja tottakai, jälleen sain naureskella itselleni, kun joka kerta kun karvaa käsittelen, kiroan: 'ei koskaan enää karvaa' ja sitten tyyliin vedän överiksi heti seuraavaksi.. Yhdeksänhäntää. Huhhuh, yhdessäkin on tekemistä piruvie. Kaiken kruunaa se, että tämä on jo toinen kerta, kun häntähirviön tein.. ja silti, melkein ensimmäiset, on teknisesti paremmat. Aijai.




5 kommenttia:

  1. Hienot nuo on! <3 Itsekki haluun tehä joskus jonku hahmon kellä on tommonen häntäpusikko mutta mua askarruttaa just se että miten hitossa saan ne kiinnitettyä kroppaani sillee järkevästi ettei kiinnitystsydeemi näy ja että näyttäis mahdollisimman paljon siltä että hännät olisivat "luonnollisesti" paikallaan. :'DD En osa selittää järkevästi.. sillee invisible attachment tai jotaki.

    Sun postauksia on aina tosi kiinostavaa seurata, varsinki ku meillä näköjään kulkee cossihahmojen valinnat toooosi paljon sama rataa; sama maku uguu! ;w; Sun postauksista on mulle aina hyötyä eiku.

    Kiitos myös ku mainitsit styroksipallot, en olisi varmaan itse hoksanut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Häntäpusikko, mahtava sana höhöh >u< ..kiinnitys hoituu parhaiten vyöllä ja sitten asun selkään brutaalisti teen reiän. Ainakin Ranissa näin on tehtävä.. Vähän pelottaa tehä reikää valmiiseen asuun.

      Soushissa oli onneksi ''paidanhelma'' jonka alta hännät nätisti tuli. Pysyi ihan kivasti rautalankojen avulla hännät ryhdissä muutenkin.

      Mutta kyllähän sitä ihme virityksiä pitää tehdä (valjaat??) et oikein suuret ja komeet hännät sais ryhdikkäästi :D Ihan kamalaa touhua, koska paino + epämääräset ulokkeet selän takana = hyvä jos mahtuu ovista kulkemaan. Plus tietty se et asu muuten pitäs olla nätisti päällä, vaikka persuksista tursuaa nimenomainen häntäpusikko.

      Minuu huvittaa ja ilahduttaa suuresti miten meillä hahmot menee niin yksiinsä >u< sulla on sangen hyvä maku, köh.. Itse oon niin heikkona kaikkeen vähän perinteiseempään japsityyliin, että huhheijaa, olen myyty jo perus yutakasta. Plus ne on niin kivan yksinkertasia, jo joku perustakki on jo niin paljon monimutkaisempi.. et suosiolla teen japsikuteita haha :D

      Hakamat on ikuinen rakkaus. *u* sääli et niihin uppoo vaan pirusti kangasta!

      Ja kiitoksia jälleen ;;u;; *kumartaa*

      Poista
    2. HNNG kiitos vastauksesta ja kaikesta lisäinfosta! ;w;

      Olen niin samaa mieltä!!! Kimonot sun muut ovat niin the best jos multa kysytään! <3 Kallistun niin helposti jonku hahmon puoleen ihan vaan sen takia koska sillä on perinteiset japanilaiset vaatteet, hupsis. XD Ikuinen rakkaus KYLLÄ! *all thumbs up*

      Oleppa hyvä, keep being awesome! o/

      Poista
  2. Hienothan niistä tuli! paljonko oikeen meni kangasta? : D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos en ihan väärin muista niin.. yhteensä taisin tilata joku.. 3metriä? :D Loppuen lopuksi yllättävän vähän. Mitat meni jotenkin niin että keltainen karva oli 50cmx50cm ja lisänä vielä valkoista n 20cm per häntä. Tosin karvan suunnan takia mitat meni aina vähän suuntaan jos toiseen.. < ota nyt tosta selvää. Eli lyhyt virsi kunis, 2,5-3metriä meni karvaa. :D Olisin tilannut enemmänkin, jos tuo valkoinen ei olisi ollut kolmekertaa kalliimpaa kuin keltainen. Plus toki ne postarit.

      ..mutta uguu, kiitoksia! >u<

      Poista