tiistai 26. marraskuuta 2013

2013: Gijinkojen valtakausi

Viimeinen historiikkipostaus tältä erää. Vuosi 2013 on ehdottomasti tuottoisin ja onnistunein vuosi tähän mennessä. Sitä voisi sanoa olevansa jopa ylpeä saavutuksistaan! Kehitys alkaa jo näkyä ja pikkuhiljaa alkaa hahmottua mitä haluan tältä harrastukselta. Itseluottamus sai oman kipinänsä ja gijinka hurmio jatkui. Eikä loppua näy.


2013

 

Itegami - gijinka
Ôkami
Kuvat (c) Maria Vidbäck ja Mouru

Itegami kuuluu ehdottomasti suosikki cosseihini. Ehkä ensimmäinen asu, mitä todellakin tykkäsin päälläni pitää ja mikä näytti myös hyvältä. Kaiken kruunaa se, että se on hyvin tehty, vaikka itse sanonkin. Jos jostain siitä olen ylpeä, niin ehdottomasti propista, jonka tekoprosessi postauksen löydätte perusblogista. Itegamia todellakin muistelen lämmöllä ja aijon sen vielä tulevaisuudessa päälleni laittaa tai vähintäänkin shoottaan sen uudelleen. Se on vain niin mukava ja kotoisa cossi. Löysin desigin netistä ja rakastuin siihen oitis.



Tein myös uudenlaisen Itegamin, pitäen tuttua peruukkia ja sarvia. Kierrätin cosseja ja loin uuden ulkoasun. Kutsun tätä kaappi cossiksi, mutta pidän sitäkin sangen onnistuneena. Kenties jatkossakin kierrätän Itegamia, jos tulee tarvetta nopealle tai uudelle cossille. Ookami teema on niin selkeä, joten sitä voi tehdä helposti gijinkoja yhditelemällä uutta ja vanhaa.

 

Itegamin tein tottakai Frostiin, vaikka aluksi en meinannut sitä tehdä syystä sun toisesta. Silti tein sen ja monien mutkien kautta sain sen myös valmiiksi.


 

Shiranui - gijinka
Ôkami
Kuvat (c) erikuvaajia

Jos Itegami on mielestäni onnistunut, niin Shiranui on vielä onnistuneempi. Tämän hetken suosikki asu kaikinpuolin. Asussa on yllättävän paljon yksityiskohtia ja se on ehkä huolellisin asuni tähän mennessä. Tehdessä oikeastaan yllätyin, miten siistiä jälkeä olinkaan saanut aikaan. Shiranuissa on monta onnistunutta kohtaa ja olen siitä hyvin ylpeä. Etenkin propista, joka on siis tuo thunderedge. Alkujaan tein asun Mimiconiin, sillä Mouru teki Amaterasun. Olin löytänyt kivan designin aikasemmin ja sain asun hyvissä ajoin valmiiksi. Sitten noin viikkoa ennen koko tapahtumaa, päätin osallistua kisaan. Gijinka gotta catch 'em all - kisassa oli ideana osallistua gijinka hahmona ja tehdä jokin osa hahmosta haaste esinettä käyttäen. Asu minulla olikin jo valmiina ja varmistin vielä, saisiko toisen suunnittelemalla designillä kisata. Suostumus tuli ja päätin tehdä propin haaste esineistä, jotka olivat siis kertakäyttöastiat! :D Miekka on tehty siis kokonaan pahvilautasista + kuumaliimaa, paperia.. maalia jne.



Olin siis viikonvaroitus ajassa valmistautumassa ensimmäiseen kisaani. Jännitti tottakai, mutta loppuen lopuksi kaikki meni ihan hyvin. Voitin nimittäin ensimmäisen sijan ja olen tästä saavutuksesta enemmän kuin ylpeä! Tottakai jälkikäteen harmittaa, ettei muita kisaajia ollut kuin kolme minun lisäksi. Eivät ne kuitenkaan mitään huonoja olleet, joten ylpeänä lavalta poistuin. Ei ainakaan kaduttanut spontaani tekoni, heh


Olen kierrättänyt Shiranui cossia myös Desuconissa ja kuten ylemmästä kuvasta näettekin, tuolloin laitoin jalkaani getat. Shiranui on tosiaankin lempi cossejani, tosin ehkä se johtuu siitä ylpeyden tunteesta, minkä sain kisakokemuksesta. Itseluottamus kohosi hieman ja sain jonkinlaisen kipinän kisata uudelleenkin!


Polar - gijinka
Crash bandicoot
Kuva (c) ..en valitettavasti muista, desun kuvauspalvelu

Polarin desing on Mourun suunnittelema, omin pikku lisäyksin tosin ja oikeastaan tein aikalailla koko asun hänen mieliksi. Teimme siis paricossin desun perjantaiksi ja asu olikin kovin yksinkertainen. Ihan mukava ja suloinen kokonaisuus, pidän tuosta myssystä paljon ja tästä cossista mulla on hyviä muistoja :>


Kise Ryuota - fan art -versio
Kuroko no Basuke
Kuva (c) Mouru

En koskaan kuvitellut cossaavani tätä hahmoa ja oikeastaan en edes osaa ajatella, että tämä olisi se Kise, minkä me tuosta sarjasta tiedämme. Tein asun jonkun tekemän fanartin pohjalta, koska se oli niin suloinen. :D Aika spontaani cossi, ihan kiva se loppuen lopuksi oli. Ei mitään erityistä sanottavaa tästä. Tämän tein siis Animeconia varten.


Ampharos - gijinka
Pokemon
Kuvat (c) Mouru

Pidän Amphy cossistani todella paljon ja varmaan tulevaiduusessa laitan sen uudelleen päälleni. Asu on kovin mukava ja hahmo sopii minulle vallan mainiosti, kaikenlisäksi se on kokonaan suunniteltu itse. Kaikin puolin onnistunut asukokonaisuus ja kuvatkin ovat suurimmilta osin onnistuneita. Ensimmäistä kertaa shoottaaminen tuntui mukavalta ja pidin jälkeenpäin kuvista todella paljon! Pokemon gijinkoja tulemmekin varmasti näkemään jatkossakin. Ampharos on ollut myös pitkään yksi suosikeista, joten sitä oli helppo lähestyä. Hupparikin on päässyt peruskäyttöön. Amphy oli myös Animeconissa käytössä.

2012: Joskus sitä on turhan itsekriittinen

Historiikkipostaukset jatkuu, eli esittelen vanhoja cossejani, vaikka tästä osiosta tuleekin hieman pieni noihin edellisiin verrattuna. Oh fine. Vuosi 2012 ei ole mikään juhlavin vuosini, oikeastaan jälkikäteen tuntuu ettei siitä jäänyt niin hyviä muistoja käteen.. Mutta se johtuu enimmäkseen elämän mutkista ja kommelluksista.. Ei mitenkään tuottoisa vuosi muutenkaan. Loppuvuosi on aika pimennossa ja työelämäkin alkoi. Oikeastaan itseluottamus koki jonkinlaisen kolahduksen ja itsekriittisyys pilasi intoani koko harrastusta kohtaan.. ja se näkyy.

2012


Harada Sanosuke
Hakuouki hekketsuroku 
Kuvat (c) mouru

Heti kun näin Haradalla tämän asun, halusin cossata sitä. Päätin sen oikeastaan heti, vaikka kestikin jonkin aikaa, että lopulta asun tein. Jollain tapaa annoin periksi ja tein niin sanotusti, unelmieni cossin. Harada on hahmona todella tärkeä ja omalla tavallaan tämä on niin sanottu 'feels' cossi. Kynnys tehdä tämä oli henkinen itsensä voittaminen. Asu on ehkä onnistuneimpia tekeleitäni, ainoa vain että se on hieman liian iso.. vaikka kuvissa se on myös hieman epäedustavasti päällä - jälleen kerran. On surullista ettei minulla ole cossista tämän enempää kuvia, vaikka Mimiconissa shoottasin sen pikaisesti uudelleen. Mouru sanoikin että asu sopii minulle, joten ehkä vielä joskus sen päälleni puen? Jollain tapaan pidän asusta, mutta omansalaiset negatiiviset kokemukset ovat luoneet harhan, ettei se olekaan enään niin mukava cossi. Ehkä vielä joskus Harada pääsee taas parrasvaloihin. Jollain tavalla se asu on kirottu eiku. Kolme kertaa pukenut sen päälle ja jokaisessa on omat ristiriitaiset muistonsa. Sillä on muuten myös keihäs, mutta kuviin se ei ole päässyt näköjään mukaan. Ensi esiintyminen oli Frostissa.



Date Masamune
Sengoku Basara
Kuva (c) Jemfoot + oma muokkaus lol

huoh.. voisimmeko hypätä tämän yli? :D Ai ei vai? Noh jos on ihan pakko. Eli Masa cossi, joka on ehkä epäonnistunein cossini ikinä.. Ei siinä muuten mitään vikaa ole, mutta.. se ei vain sovi minulle yhtään. Cossin osat eivät näyttäneet hyviltä ja tein sen aika hätiköiden tuli perseen alla. Kuva kertoo kaikki tunteeni tuota cossia kohtaan ja en edes kehtaa katsoa kuvia tästä cossista.. Tein sen aikalailla 'kierrättämällä' ja vaikeaista materiaaleista budjetti ongelmien takia haha.. Ehkä haukkasin liian suurenpalan? Ainoa asia mistä pidän on miekat ja niistä olen itse asiassa ihan pirun ylpeä! Niitä oli kova työ tehdä. Voin paljastaa että ne on tehty pahvista. Ja huotrat ovat muovilattiamattoa, jota löysin roskakatoksesta. Kypäräkin on ihan onnistunut, mutta liian pieni.. Basara on ihan mahtava anime ja Date ehdoton lempparini, mutta menin omalla tavalla pilaamaan tämän cossin.. joten hieman katkerana sitä muistelenkin.. En tuntenut oloani mukavasti tämä cossi päällä.. Joten annan cossin pölyttyä pahvilaatikon pohjalla, kunnes ehkä joskus poltan sen eiku.


Chibiterasu -gijinka
Ookamiden
Kuva (c) Mouru

Ensimmäinen gijinka cossini. Pidän oikeastaan tästä paljonkin ja kahden 'stressaavan' cossin jälkeen oli kiva cossata vapautuneemmin, ilman mitään paineta siitä, olisiko hahmo uskottava tai oikeanlainen. Koin epäonnistuneeni kahdessa edellisessä, joten tämä onnistui paremmin. Pidin tätä asua ensikertaa Animeconissa, kuopiossa, 2012.. ja toisen kerran muistaakseni Traconissa. Voisin ihan hyvin vielä vaikka kierättää asua uudelleen, mutta tein yläosan niin nopeasti ja kiireellä, joten.. meh. Näyttää hyvältä, mutta laadultaan se ei ole niin hyvä. Silti chibi/ammy/mikä ikinä onkaan, oli oikein mukava. Sain myös kipinän cossata gijinkoja ja nyt olen hurahtanut niihin kunnolla.



Ensimmäistä kertaa shoottasin asuni kunnolla, jos en ihan väärässä ole. Ja sain kerätä rauhassa rohkeutta.. Pientä kehitystä näenkin eräänlaisesta rentoudesta olla kameran edessä. Ehkä gijinkan cossaaminen vaikutti asiaan? Joka tapauksessa ''ihan ok'' asu ja tämä korkkasi alkavan gijinka putken. :D Eikä loppua toistaiseksi näy, suosittelen siis kaikille vähän 'ujommille' ja epävarmoille cossaajille gijinkoja, ne eivät ole niin muottiin valettuja hahmoja. :> Tiedän hyvin miltä tuntuu pelätä tuomitsevia katseita ja gijinka hahmoon on helppo mukautua ja sitä on kiva soveltaa, koska voi vähän rikkoa sääntöjä. Monen cossaajan ongelma tuntuu olevan ulkonäköpaineet, joka on aika surullista.

maanantai 25. marraskuuta 2013

2011: Ei koskaan enään karvaa..


Historiikki postaukset jatkukoon, aijon nyt tehdä jokaisen vuoden omanapostauksenaan, ettei tule liian pitkiä ja jokainen asu saa ansaitsemansa huomion. Eli tulette huomaamaan.. jos en jostakin asusta pidä.

2011


Amaterasu
Ôkami
Kuvat (c) ylä kuvaa en muista, alemmat mourun

Kolmas asuni on vaatimattomasti Ammy fursuitti. Se onnistui hyvin, vaikka nykyään tekisin monen asian toisin, tottakai. Silti taitoihini ja tietooni nähden se on oikein mainio ekaksi suitiksi. En oikein osannut etsiä netistä tutoriaaleja.. joten tein aikalailla lennosta koko karvaperkeleen. Hieman harmittaa nykyäänkin, ettei Ammyn karva ola sellaista mitä alunperin olisin halunnut. Se on tuollaista kiharaa ja siksi kovin karkeaa. Sillon kuin tämän tein, ei löytynyt yksinkertaisesti mitään muuta laatua. Mutta lompakko kiitti? Voin sanoa myös että Ammyn jälkeen en halunnut hetkeen nähdä karvakangasta..


Kuvat, joissa oikeasti näytän sudelta?? Hurjaa.


Ammyn ensiesiintyminen oli desussa, vuonna 2011. Muistan yhä sen sunnuntain ja hitonmoisen kesähelteen, kun tätä pidin päälläni. Join paljon vettä ja selvisin kunnialla, mutta respektiä turri cossaajille ylipäätään, on aika hooceeta touhua hillua kuumassa asussa kesällä. Oli hieman kuuma! Alimmassa kuvassa olemmekin Desussa ja Mouru cossasi tuolloin Okia. Kuvassa näkyy myös proppini, Thunderedge. Oli muuten ensimmäinen proppini koskaan! :D



Ammysta on olemassa monta hienoa kuvaa.. jostain kumman syystä en vain koskaan julkaissut niitä?? Kävimme Mourun kanssa japanilaisessa puutarhassa kuvauttamassa sen. Asussa oli se huono puoli, että kun tarpeeksi nurmikolla ja kalliolla kiereskelin, minuun tarttui kaikki mahdollinen roska ja lehdet. Pidän Ammy-cossista paljon ja katselenkin näitä kuvia ylpeydellä. Välillä haaveilen uuden suitin tekemisestä, mutta sitten muistuu se.. millaista säätöä loppu pelissä oli.. Ja ei koskaan enään karvaa eiku. Noh, ehkä vielä joskus. Ehkä.


Coco halusi syödä hanskani, kun ensimmäisiä kertoja kotona asua kokeilin.



  
Hajime Saito
Hakuouki Shinsengumi
Kuvat (c) veli ja desun kuvauspalvelu, gomen, en muista kuka.

Seuraavaksi vuoroon pääsee Saito. Viimeinkin uskalsin valita cossin, missä oma pärstä pääsee oikeuksiina - ja se tietty kokemattomuus näkyy niin pirun selkeästi! En osannut oikein olla kameran edessä ja muutenkin asu tuntuu olevan jokaisessa kuvassa ihan miten sattuu. Ensimmäinen kuva olisi muuten hyvä, mutta siinä peruukki on vielä perkaamatta (ensimmäinen peruukkini, hih). Toinen kuva on Desusta, jossa ekan kerran Saitoa pidin. Taisin laittaa sen päälle muihinkin coneihin, mutta en voi sanoa että asu kuuluisi suosikkeihini.. Ihan kivaa sitä oli tehdä, ei siinä mitään. Siinä on omansalainen tunnearvo. Tuohon aikaan myös pidin todella paljon Hakuoukista, joten suosikkihahmon cossaaminen oli hauskaa (Vielä joskus cossaan Okitaa.. hurrrr). Ja onnekseni Hakuoukin fandom ei vielä päässyt tuolloin syttymään nykyiseen suosioonsa, joten rauhassa olin täysin tuntematon hahmo muille. :D


Xerxes Break
Pandora Hearts
Kuva (c) ???

Surkuhupaisa Xeri cossini, jonka tein Traconiin.. Mitään järkevää kuvamateriaalia ei ole, sillä tuo coni oli kovin.. derp? Meillä oli älyttömän hauskaa Mourun kanssa, joten muistan vain että nauroimme suurimmanosan ajasta ja mikään shoottaus ei tullut mieleenkään. Eikä me kai vielä silloin niin vakavissamme coneissa shoottailtu? Jossain vaiheessa suunniteltiin photoshoottia, mutta se ei koskaan ehtinyt toteutua. Joka tapauksessa Xeri on ihan onnistunut cossi, mutta se ei vain oikein sovi minulle. Ainakin peruukki on ruma ja muutenkin asun istuvuus on.. kaukaa haettua?. Tai sitten en vain osannut vieläkään olla luonnollisesti kameran edessä. Muutenkin kuvat olivat aika samantekevä juttu. Xeriä oli kiva pitää päällä ja tuohon aikaan en juurikaan stressannut sitä, miltä näyttäisin.. oli vain hauskaa ja ulkonäköpaineet oli tuntematon määrre. Joku itseluottamuskipinä vaivasi silloin ja sitä huolettomuutta on kyllä ikävä. Tein Xerin aikalailla silloisen Pandora innostuksen ja pari/ryhmäcossi innon takia. Se oli myös ensimmäinen asu, mihin en tarvinnut yhtään apua. En siltikään muistele tätä cossia mitenkään lämpimästi.. kuuluu niihin joista en yksinkertaisesti pidä. :D Säästän teidät viiksi kuvilta. Mutta lupaan tehdä jossain vaiheessa derppi postauksen eiku

2010: Epäröivät ensiaskeleet


Koska en ole vielä niin pitkällä seuraavan cossini kanssa saadakseni siitä mitään järkevää aikaiseksi, niin viihdytän teitä lukijoita historiikkipostauksilla, jee! Toiveesta ja kenties vähän omasta tahdosta, esittelen nyt vanhoja asujani. Listan asuista näette tuosta sivun reunasta, mutta harva teistä on nähnyt itse asuja. Joten korjataan tämä pieni ongelma ja julkisesti nöyryytetään biffeä paljastamalla kaikki!

2010


Komamura Sajin
Bleach
Kuvat (c) (ylemmät) Mari Akkanen ja lopuista ei tietoa.

Aloitetaan kevyesti, eli vuodella 2010. Aikaa jolloin olin vielä aloittelija, vasta tutustuin cosplayhyn. Conit olivat jänniä ja cosplay ei ollut vielä tuskaa - leikisti, se on aina ollut tuskaa, etenkin kun aloitin.. koska ensin en halunnut näyttää päätäni cossatessani. Olin kovin epävarma siitä, millaista palautetta saisin. Toisin sanoen aloitin raskaassa sarjassa ja jo ensimmäisessä asussani minulla oli karvainen sudenpää (puolisokeus + kuumuus riesana haha).



Elämme aikaa jolloin olin todellinen bliitsi fanaatikko. Rakastin sitä sarjaa todella paljon ja ehdottomasti halusin jotain hahmoa siitä cossata. Komamura tuntui hyvältä kohteelta, sillä se oli kookas hahmo ja pään sai kivasti piiloon. Tuli siinä myös haastetta mukavasti, kun päätin tehdä lopulta  tuon sudenpäänkin. Komamuran laitoin ensimmäistä kertaa Desuconiin, vuonna 2010. Onnistunut ensimmäiseksi cossiksi, pakko myöntää. Ihan ylpeä siitä olen. Pistin Komamuran uudelleen Animeconiin (2011), koska tuolloin Mouru cossasi sopivasi Higashia.


Mörkö
Muumit
Kuvat (c) ei tiedossa, niitä on liikaa.

Rakkain, hienoin ja ehkä eeppisin cossini ikinä on Mörkö-cossi. Nostalgia arvo on huipussaan. Keksin cossata sitä puoliksi vahingossa ja asu oli myös naurettavan helppo tehdä. Mörkö on nähnyt ja kokenut paljon, mutta ensimmäistä kertaa pidin sitä Desuconissa, 2010. Se on ollut mukanani eri tapahtumissa ja koulun halloween juhlassakin. Se on saanut ihailua ja jopa lapsenkin itkemään (melkein aikuisenkin). Rakastan Mörköäni ylikaiken ja vielä joskus varmaan sen päälle laitan uudestaan. Koska Mörkö ei kuole koskaan, se jaksaa ihastuttaa (ja pelästyttää) aina kerta toisensa jälkeen. Taisi se jossakin frostissa saada oman haaremin ja ihailija lauman peräänsä.

Loppuun vielä kuvia Möröstä, näitä on paljon lisää, mutta tässä nyt parhaat palat:

 
Tämä on niiiin hieno, nauran joka kerta.

Ensimmäinen kuva möröstä ja Coco.

Kuvassa on oikeastaan Mouru.

Meitä kuvattiin salaa. Mutta ehkä siksi tämä on niin hieno? :D

lauantai 23. marraskuuta 2013

Se klassinen: ensimmäinen postaus!

Heipähei vain sinulle, kuka ikinä oletkin. 

Tämä on siis minun, Biffen, cosplay -blogi. Alun perin minun piti päivittää cossipostauksia normaaliin 'perusblogiin', mutta päätin nyt jälleen kokeilla cossiblogin ylläpitoa. Tarkoitukseni on jossain vaiheessa ehkä tuoda vanhoja postauksia tänne, mutta kiinnostuneet voivat lukea ne toisesta blogistani, joka on siis Idioottihymy - blogi. Sieltä löytyy cosplaypostauksia ja coniraportteja, jotka on tarkoitus kirjoittaa nyt tulevaisuudessa tänne.

Lyhyesti voisin esitellä itseni. Minut tunnetaan netissä nimellä Biffe tai Bihve(dA). Ikää minulla on tätä postausta kirjoittaessa 21vuotta, eli olen syntynyt vuonna 92. Olen naispuolinen, luonteeltani peruskauraa. Harrastan cosplayta, valokuvausta ja piirtämistä. Asun vantaalla, elän kissan ja koiran kanssa. Minut löytää coneista yleensä waifuni Mourun kanssa. Eipä sen kummempaa, tai sitten olen laiska selittämään.

Olen harrastanut cosplayta vuodesta 2010, mutta asujan en ole tehnyt loppuen lopuksi kovinkaan monta. Esittelen menneet cossini joskus myöhemmin. Mutta ensimmäinen cossini  oli Bleachista tuttu Komamura Sajin. Siitä sitten seuraava fursuitti ookamin Amaterasusta. Kolmas cossini on legendaarinen muumi-Mörkö. Coni taipaleeni alkoi aikoinaan 2008(??) animeconista ja harrastuksen kipinä syttyi yhdessä Mourun kanssa vuonna 2009 desuconissa. Siitä se ajatus sitten lähti ja nyt on tullut yksi kisa kisattua ja jopa voitettua. Tämä oli siis Mimiconin gijinkakisa, jossa cossasin Shiranui -gijinkaa, ookamista.

En ole cossaajana mikään kummoinen ja yleisesti ottaen intoni lopahtaa ulkonäkö paineisiin ja siihen etten mitä tahansa hahmoa kehtaa cossata. Osaan kuitenkin ommella ja tehdä asuja sen verran taitavasti, että vähät välitän miltä lopulta näytän. Teen tätä aikalailla siksi, että harrastuksena tämä on hauskaa ja Mourun kanssa on tätä jatkettu sen verran pitkään, ettei lopettaminen inspiroi. Muutenkin meille tarjoutuu kokoajan uusia kokemuksia.

Tarkoitukseni on tulevaisuudessa ottaa pieni harppaus kohti kisalavoja, mutta muuten pyrin pitämään cossaamisen rentona ja mukavana. Parhainta mitä cossaamisessä tiedän on paricossit eikun. Harrastan myös cosplayn sivussa sitä valokuvausta ja kohteensa on aikalailla Mourun cossit. Niissä minulla on tavoitteet korkealla ja yhteistyömme on ollut antoisaa haha. Kuvia näette Mourun blogista, joka onkin tuossa ylempänä linkitettynä. Mouru muuten kuvaa yleensä minun cossini, vaikka olen itse vielä aloittelija kameran edessä heh.

Mainitkoon että yleensä teen kaikki asuni itse. Mutta teen ne yleensä Harjun nuorisotalolla, säästääkseni materiaali kuluissa ja saadakseni välillä apua vaikkapa kaavoittamisessa. Omalla tavallaan se on yhteistyötä. Joten yleensä cossin tekoni painottuu torstaipäiviin ja harvoin teen kotona sekasorron vallassa yhtään mitään. Ellen sitten päätä tehdä spontaanisti jotain. Suuri kiitos kuitenkin parille ohjaajalle siellä, jotka ovat niinä heikkoinakin hetkinä potkineet minuun vauhtia ja kannustaneet. :>

Tässä oli nyt lyhyt postauksen alku, lupaan kirjoittaa pian jotain muutajännää. Onhan seuraavaksi Yukicon ja sen kisa-asu on jo hyvillä aluilla. o/ Tämä on siis toinen cossiblogini, joten toivotaan että jaksan tähän paneutua.